DKS

schoonmaakkwaliteit onder controle met regelmatige DKS controlesDe DKS (Dagelijks Controlesysteem) is niet ontwikkeld om de kwaliteit van de schoonmaak te bepalen zoals zo veel mensen denken. De DKS is ontworpen om het schoonmaakproces in kaart te brengen. Het is een hulpmiddel om te komen tot een geoptimaliseerde schoonmaakorganisatie. Tijdens een DKS worden de fouten die de schoonmaakmedewerker maakt in kaart gebracht. Als je structureel DKS controles loopt en dit vastlegt op een voortgangsformulier, weet je of de medewerkers minder fouten maken. Als je de medewerkers coacht op basis van de DKS uitslagen wordt het resultaat beter.

DKS controles worden veelal gelopen door de leidinggevende van de schoonmaakmedewerkers. In combinatie met de medewerker worden direct aanwijzingen gegeven om het proces te verbeteren. Er worden cursussen gegeven om dit eigen te maken. Maar het is vooral de praktijk en de aansturing wat een DKS tot een succes maakt.

DKS Formulier

Op het DKS formulier is ruimte om de naam van de medewerker en afdeling te noteren. Vervolgens zijn er kolommen die per ruimte gebruikt kunnen worden om de fouter per element aan te geven.

  • Kolom V: is vergeten om schoon te maken, dus een vuilfout.DKS VSR Controle Schoonmaak Kwaliteit
  • Kolom M: is een methodefout. De medewerker heeft wel schoongemaakt maar niet op de juiste wijze.
  • Kolom P: geeft aan dat er een periodieke beurt niet goed is uitgevoerd. Hierbij te denken aan de randjes/richels met dichtstof of een vloer waar geen waslaag meer op zit.

Onderaan kan het aantal fouten worden genoteerd en is er ruimte om aan te geven welke acties ondernomen zijn. Hierbij is te denken aan:

  • Vervanging schoonmaakmateriaal
  • Her instructie van de medewerker

Online

Ons online systeem is onlangs uitgebreid met een DKS tool. Dat wil zeggen dat we ook de DKS online kunnen lopen en de gegevens in de database
bewaard blijven. Ook een groot voordeel dat de Dagelijkse Kontrole van de Schoonmaak direct na de meting in te zien is en de voortgang direct zichtbaar is. Daardoor kun je sneller nieuwe acties uitzetten.VSR Controle schoonmaakkwaliteit

Wij kunnen structureel voor u de DKS controle rondes lopen. Maar wij stellen voor dat wij een medewerker van het schoonmaakbedrijf of uw organisatie trainen.¬†Deze training “on the job” beslaat ongeveer 2 dagdelen waarbij de de medewerker de ins en outs van een goede DKS ronde bijbrengen. Wilt u meer informatie over DKS vol dan hieronder de uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer

Hallo, Wat leuk dat je ons hebt gevonden!

Je weet dat er echt wat moet veranderen in de schoonmaak binnen jouw bedrijf. Je bent de discussie met de schoonmakers over het aantal uren dat zij inzetten zat. En voor die smak geld die het kost verwacht je eigenlijk wel een betere kwaliteit. Kortom, je kunt wel wat hulp gebruiken om weer grip te krijgen op de situatie.

We helpen je hier graag bij. Via Schoonmaak Nederland vind je namelijk alles wat je nodig hebt voor de beste schoonmaak. Gebruik de landkaart om gemakkelijk in te zoomen op een expert bij jou in de buurt!